Dušené kuřecí maso se zelím a mrkví - postup přípravy
Kuřecí maso je vždy skvělou volbou k večeři, když není čas na mnohahodinové vyvařování. V kombinaci se zelím a další zeleninou je navíc zdravou alternativou k topinkám nebo smaženým vajíčkům. Chuť rajčat a papriky dodá jídlu pověstný šmak, aby večernímu jídlu neodolala ani zarputilá dietářka!
Ingredience
Kdo by neznal každovečerní dilema a hádky o to, co se bude připravovat k večeři. Času málo, ale hlad veliký. Tedy ideální konstelace pro tento recept s kuřecím masem a zelím. Připravte si maso, které omyjte a dokonale osušte papírovou utěrkou. Na prkýnku kuřecí prsa nakrájejte na větší pruhy, které následně ještě překrojte na menší kostky. Nakrájené maso vložte do misky.
Oloupejte cibule a nakrájejte obě dvě na drobné kostičky. Vložte do druhé misky. Očistěte mrkev a nastrouhejte ji nahrubo. Z hlávky zelí odstraňte ovadlé listy, rozpulte a vyřízněte tvrdý košťál. Nakrájejte na jemné proužky s pomocí nože. Dejte ale pozor, aby nedošlo zranění, protože čepel může po hladkém listu sjet.
Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájené kuřecí maso. Smažte asi 5 minut, poté vařečkou maso otočte a pokračujte ve smažení dalších 5 minut. Následně přidejte cibuli a smažte po dobu 4 minut. Vsypejte nastrouhanou mrkev, dobře zamíchejte a opět duste 4 minuty. Nyní nastává čas na přidání rajčatového protlaku, vařte dalších 5 minut.
Na závěr přidejte nakrájené zelí, přikryjte jím masovou směs v pánvi. Zalijte 100 ml vody, přikryjte pokličkou a duste dalších 15 minut. Teprve nyní směs pořádně zamíchejte, zasypejte paprikou, osolte a opepřete. Opět promíchejte vařečkou a vařte dalších 7 minut nepřikryté, poté můžete okamžitě podávat s čerstvým pečivem nebo jinou přílohou.