Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tlačenka s uzeným kuřecím, koprem, salámem, vejci a česnekem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Tlačenka s uzeným kuřecím, koprem, salámem, vejci a česnekem - postup přípravy

Chtěli byste vyzkoušet tlačenku skutečně nezvyklé chuti? Potom vsaďte na tu s uzeným kuřecím masem, koprem, salámem, vejci, česnekem a dalšími skvostnými surovinami. Konzumovat ji můžete nejen na svačinu, ale klidně i k večeři. Hodit se bude i jako předkrm.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si uzené kuřecí maso nakrájíte na malé kousky, stejně tak i loupaná a vařená vejce se salámem.




Všechny suroviny umístěte do mísy a promíchejte je s jemně nasekaným koprem, solí, mletým pepřem, sušeným česnekem, plnotučnou hořčicí a kefírem.

Dále si v hrnku nechte nabobtnat práškovou želatinu, kterou jste rozpustili v mléce a pak ji prohřejte v menším rendlíku (případně postupujte dle návodu).

Hotovou tekutinu vlijte do směsi s uzeným kuřecím masem, pečlivě promíchejte vařečkou a těsto nakonec naneste do čisté PET lahve (objem 1 a ½ l), u které jste odřízli vrchní část s hrdlem.

Pak jen překryjte potravinovou fólií a nechte tuhnout v lednici ideálně přes noc. Avšak postačí i několik hodin přes den.

Až bude kuřecí tlačenka s čerstvým koprem, vařenými vejci, salámem a česnekem dobře ztuhlá, vyjměte ji z lednice, opatrně odstraňte plast a můžete servírovat.

Pokrm naplátkujte a dopřejte si třeba s čerstvým pečivem (bageta, rohlík, houska) a oblíbenou zeleninou.

Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů