Nepečené kokosové roládky s pomerančovou náplní - postup přípravy
V Turecku ví, jak potěšit chuťové pohárky. Tento úžasný dezert si však může připravit kdokoli i u nás, protože je nadmíru snadný a nepotřebujete na to žádné cizokrajné přísady. Zajímavý zákusek bude zpestřením ke kávě, který osloví všechny milovníky lehkých a sladkokyselých laskomin.
Pudinková vrstva
Pomerančová vrstva
Jak si připravit delikátní dezert, který voní po pomerančích? Je to velmi snadné. Pro začátek si připravte hluboký plech a nasypejte do něj takřka dvě sklenice strouhaného kokosu. Rozprostřete jej rovnoměrně po celé ploše pomocí nože nebo lopatky na servírování dortů.
Dále vezměte sklenici o objemu 200 ml pro odměření přísad. Poté si připravte hrnec, do kterého nalijte litr mléka, přidejte sklenici cukru, poté sklenici a jednu lžíci hladké mouky. Dobře zamíchejte pomocí lžíce nebo šlehací metličky, aby v mléce nezůstaly hrudky. Po dokonalém vymíchání postavte hrnec na sporák a ohřívejte na středním plameni za stálého míchání metličkou. Nedojde tak k připálení mléka na dně. Po chvilce směs zhoustne. Při dosažení varu přidejte do hrnce máslo a přisypejte vanilkový cukr. Během rozpouštění másla neustále míchejte, aby vznikla zcela hladká a konzistentní směs. Poté sundejte ze sporáku a rovnoměrně nalijte na připravenou kokosovou vrstvu. Uhlaďte pomocí cukrářské špachtle nebo stěrky a dejte vychladnout.
Z pomerančů vymačkejte čerstvou šťávu nebo použijte kupovaný džus, nalijte do hrnce, přidejte škrob, mouku a cukr, dobře zamíchejte. Můžete přidat i špetku strouhané pomerančové kůry. Hrnec se zcela hladkou směsí bez hrudek dejte na sporák a vařte na středním plameni za stálého míchání do zhoustnutí. Poté polijte zchladlou mléčnou vrstvu a dejte vychladit do chladničky na 2 hodiny.
Po vychlazení rozdělte nožem na 12 obdélníků a jednotlivě je zarolujte, na závěr posypte čokoládovými hoblinami.