Kokosové řezy s jogurtovým krémem a brusinkami - postup přípravy
Čekáte-li návštěvu, kterou chcete pohostit domácím dezertem, vyzkoušejte tento jednoduchý recept, díky kterému vás budou obdivovat a pochutnají si. Dort má několik vrstev, jemný krém a je příjemně sladký. Vyzkoušejte ho a uvidíte, že budou všichni velmi spokojeni.
Korpus
Krém
Připravte si hlubokou mísu a vložte do ní bílky o pokojové teplotě. Šlehejte je se solí a následně i s cukrem. Musíte získat konzistenci hustého sněhu. Přidejte do směsi kokos, mouku, vanilku a prášek do pečiva. Vše lehce promíchejte stěrkou a poté jemně zapracujte brusinky. Těsto musí být dokonale homogenní a všechny chutě propojené.
Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem. Polovinu těsta na něj vylijte. Pečte v troubě předehřáté na 170 stupňů po dobu 15–20 minut. Stejný postup proveďte i s druhou polovinou těsta.
Nechte oba pláty vychladnout a každý z nich poté rozřízněte na polovinu, abyste získali čtyři stejné kusy těsta.
Nyní si připravte krém. Nejprve hydratujte želatinu v šesti lžících studené vody. Návod jistě najdete na obalu. Studenou smetanu z lednice vyšlehejte mixérem, dokud nebude pevná a hustá. Želatinu rozehřejte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a smíchejte s jednou lžící šlehačky. Poté přilijte celou šlehačku a důkladně promíchejte. Nakonec přidejte ovocný jogurt a cukr. Vše zlehka promíchejte stěrkou.
Nyní už musíte jen dezert poskládat dohromady. Střídejte vždy plát těsta, který potřete krémem.