Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dort Napoleon z chleba lavaš

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Dort Napoleon z chleba lavaš - postup přípravy

Tento recept na dort Napoleon jste ještě určitě nezkoušeli. Jeho jedinečnost spočívá v tom, že ho připravíte za pouhých 10 minut, a navíc si skvěle pochutnáte.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cukr se škrobem vsypte do hrnce a smíchejte s vanilkovým cukrem. Do suché směsi přidejte vejce a ingredience zamíchejte. Za stálého míchání do směsi přilévejte mléko a hrnec položte na plotnu.

2. KROK

Za stálého míchání tekutinu v hrnci zahřívejte, do doby, než zhoustne – potrvá to přibližně 5 minut. Poté vzniklý krém vlijte do mísy, kterou položte na druhou mísu se studenou vodou a nechte jej chladit 10–15 minut. 

Poznámka: Studená voda v druhé míse urychlí proces chladnutí krému.

3. KROK

Nyní pláty lavaše položte na rošt a pečte je v troubě na 180 °C po dobu 5–7 minut, dokud nezhnědnou. Zatímco se chleba peče, vyšlehejte do tuha smetanu.

Tip: Pláty chleba můžete rozpůlit a zmenšit jejich rozměr. Místo lavaše můžete použít pita chléb.

4. KROK

Do vychladlého krému šlehačku vmíchejte a krémem potřete vždy jeden plát chleby, který přikryjte druhým plátem. Tímto způsobem vrstvěte, dokud budete mít k dispozici ingredience.

5. KROK

Poznámka: Vrstvení byste měli zakončit krémem. Několik plátů chleba si odložte bokem na pozdější zdobení.

6. KROK

Dort Napoleon přikryjte pečicím papírem a poté jej zakryjte sáčkem ze všech stran. Dezert vložte do lednice nejméně na 2 hodiny

Tip: Nejlepší je, když necháte dezert v lednici přes noc.

7. KROK

Poté, co dort vychladl, vyndejte ho ze sáčku, sejměte z něj pečicí papír, potřete ho ze všech stran šlehačkou nebo zbylým krémem a posypte ho nalámaným lavašem. 

Poznámka: Dezert podávejte nakrájený na kousky.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů