Dort Napoleon z chleba lavaš - postup přípravy
Tento recept na dort Napoleon jste ještě určitě nezkoušeli. Jeho jedinečnost spočívá v tom, že ho připravíte za pouhých 10 minut, a navíc si skvěle pochutnáte.
Ingredience
Cukr se škrobem vsypte do hrnce a smíchejte s vanilkovým cukrem. Do suché směsi přidejte vejce a ingredience zamíchejte. Za stálého míchání do směsi přilévejte mléko a hrnec položte na plotnu.
Za stálého míchání tekutinu v hrnci zahřívejte, do doby, než zhoustne – potrvá to přibližně 5 minut. Poté vzniklý krém vlijte do mísy, kterou položte na druhou mísu se studenou vodou a nechte jej chladit 10–15 minut.
Poznámka: Studená voda v druhé míse urychlí proces chladnutí krému.
Nyní pláty lavaše položte na rošt a pečte je v troubě na 180 °C po dobu 5–7 minut, dokud nezhnědnou. Zatímco se chleba peče, vyšlehejte do tuha smetanu.
Tip: Pláty chleba můžete rozpůlit a zmenšit jejich rozměr. Místo lavaše můžete použít pita chléb.
Do vychladlého krému šlehačku vmíchejte a krémem potřete vždy jeden plát chleby, který přikryjte druhým plátem. Tímto způsobem vrstvěte, dokud budete mít k dispozici ingredience.
Poznámka: Vrstvení byste měli zakončit krémem. Několik plátů chleba si odložte bokem na pozdější zdobení.
Dort Napoleon přikryjte pečicím papírem a poté jej zakryjte sáčkem ze všech stran. Dezert vložte do lednice nejméně na 2 hodiny
Tip: Nejlepší je, když necháte dezert v lednici přes noc.
Poté, co dort vychladl, vyndejte ho ze sáčku, sejměte z něj pečicí papír, potřete ho ze všech stran šlehačkou nebo zbylým krémem a posypte ho nalámaným lavašem.
Poznámka: Dezert podávejte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим дома