Babiččiny krémové řezy „Sněhůrka“ - postup přípravy
Tyto řezy si možná budete pamatovat od babičky. Jsou rychle připravené, skvěle chutnají a budete na ně potřebovat jen pár základních ingrediencí.
Těsto
Krém
Ve velké míse prošlehejte metličkou vajíčka, mléko, cukr a olej. Cukr se musí úplně rozpustit a měla by vzniknout lehká pěna. Přidejte sůl a opět promíchejte. Do pečicího prášku nejprve přidejte lžičku citronové šťávy. Začne šumět a nabyde na objemu. Poté ho přidejte do mísy a ještě jednou zlehka prošlehejte. Po lžících za stálého míchání přidávejte mouku. Až bude těsto příliš tuhé, zpracovávejte ho rukama.
Vyválejte z něj malý váleček a nakrájejte ho na tři stejné části. Jednu část vložte na pečicí papír a vymačkejte ji do tvaru kostky o tloušťce asi 2–3 cm. Posypte trochou mouky a rozválejte válečkem do tenkého plátu. Těsto i s pečicím papírem dejte na plech, který otočíte vzhůru nohama. Vidličkou do něj udělejte po celém povrchu dírky. Vložte na 15 minut do mírně rozehřáté trouby. Totéž udělejte i se zbývajícími pláty a připravte si krém.
Do hrnce nasypte mouku, cukr, citronovou kůru a promíchejte. Po troškách přilévejte mléko a vždy ho dobře zapracujte. Nakonec přidejte vanilkový extrakt. Hrnec postavte na plotnu a za stálého míchání zahřívejte, dokud krém nezhoustne. Poté krém odstavte a přidejte ještě citronovou šťávu. Do krému přidávejte po lžičkách máslo a rozšlehejte ručním šlehačem.
Hotový krém rozetřete rovnoměrně mezi jednotlivé pláty těsta. Trochu krému si schovejte i navrch. Posypte kokosem, zabalte do potravinářské folie, zatižte dřevěným prkénkem a vložte na noc odležet do lednice.