Křehké řezy s jablečnou náplní - postup přípravy
Inspirujte se receptem na jablečné řezy z křehkého těsta a se šťavnatou náplní. Nemusíte se vůbec bát o svou linii, protože neobsahují mnoho kalorií.
Těsto
Náplň
Nejprve si připravte těsto. Do mísy dejte prosátou mouku, přidejte sůl, cukr a prášek do pečiva. Zvlášť pak smíchejte vodu, olej a citronovou šťávu. Tekutou část těsta pomalu a za stálého míchání přilévejte do sypké části a umíchejte vláčné těsto. Bude poměrně tuhé. Těsto pak rozdělte na dvě stejné části, zabalte do potravinářské folie a dejte odpočinout do lednice.
Pak je na řadě náplň. Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Vymačkejte šťávu z jednoho citronu a přidejte k jablkům spolu s cukrem. Vložte vše do velké pánve a duste pod pokličkou tak dlouho, dokud se šťáva nesvaří a jablka nezměknou. Pokud chcete, můžete v této fázi přidat ještě trochu skořice a odstavte z plotny.
Těsto vyndejte z lednice a rozválejte z něj dva stejně velké pláty. Vezměte plech, vyložte pečicím papírem, položte na něj první plát a propíchejte povrch vidličkou. Potřete ho náplní z jablek a na ni položte druhý plát těsta. Opět propíchejte po povrchu vidličkou. Plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte, dokud řezy na povrchu nezhnědnou.
Plech s upečenými řezy vyndejte z trouby, nechte vychladnout a naporcujte na kostičky. Poprašte moučkovým cukrem. Není třeba přidávat další ingredience, ale pokud chcete, můžete řezy ještě posypat mletými ořechy nebo trochou skořice. Řezy jsou křehké, vláčné a přímo se rozplývají v ústech. Můžete experimentovat i s jinými náplněmi, například s hruškami nebo jiným sezónním ovocem.