Tukožroutská zeleninová polévka - postup přípravy
Většina lidí někdy zažila ten pocit, kdy si řekla, že by potřebovala shodit pár kilo a vytvarovat si lepší postavu do bikin. Samozřejmě je k tomu zapotřebí fyzická aktivita, ale hodně si pomůžete i touto zeleninovou polévkou.
Ingredience
Recept na tuto polévku je velice univerzální v tom, že složení surovin můžete přizpůsobit svým momentálním zásobám či chuťovým preferencím. Pokud vám tedy nechutnají například zelené fazolky, přidejte více celeru, papriky či cibule.
Nakrájejte si kořenovou zeleninu, tedy mrkev a řepu, a poduste ji na pánvi doměkka. Mezitím si nachystejte hrnec, vsypte do něj všechno koření a zlehka ho opékejte, dokud neucítíte příjemnou vůni. Špenát, mangold a kapustu nakrájejte nadrobno a přidejte je do hrnce s kořením.
Přilijte do něj hrnek zeleninového vývaru, promíchejte, přikryjte pokličkou a vařte cca 15 až 20 minut. Poté přilijte druhý hrnek vývaru, přidejte i zbylou zeleninu kromě té kořenové a nechejte provařit okolo 10 minut. Poté přidejte kořenovou zeleninu a zalijte trochou vody. Množství vody závisí na konzistenci, které chcete ve výsledku dosáhnout. Nechejte provařit ještě 5 minut a máte hotovo. Dobrou chuť!