Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tukožroutská zeleninová polévka

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Tukožroutská zeleninová polévka - postup přípravy

Většina lidí někdy zažila ten pocit, kdy si řekla, že by potřebovala shodit pár kilo a vytvarovat si lepší postavu do bikin. Samozřejmě je k tomu zapotřebí fyzická aktivita, ale hodně si pomůžete i touto zeleninovou polévkou.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Recept na tuto polévku je velice univerzální v tom, že složení surovin můžete přizpůsobit svým momentálním zásobám či chuťovým preferencím. Pokud vám tedy nechutnají například zelené fazolky, přidejte více celeru, papriky či cibule.

2. KROK

Nakrájejte si kořenovou zeleninu, tedy mrkev a řepu, a poduste ji na pánvi doměkka. Mezitím si nachystejte hrnec, vsypte do něj všechno koření a zlehka ho opékejte, dokud neucítíte příjemnou vůni. Špenát, mangold a kapustu nakrájejte nadrobno a přidejte je do hrnce s kořením.

3. KROK

Přilijte do něj hrnek zeleninového vývaru, promíchejte, přikryjte pokličkou a vařte cca 15 až 20 minut. Poté přilijte druhý hrnek vývaru, přidejte i zbylou zeleninu kromě té kořenové a nechejte provařit okolo 10 minut. Poté přidejte kořenovou zeleninu a zalijte trochou vody. Množství vody závisí na konzistenci, které chcete ve výsledku dosáhnout. Nechejte provařit ještě 5 minut a máte hotovo. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů