Krémový čokoládový dezert s pistáciemi - postup přípravy
Možná již nějakou dobu uvažujete, jakou dobrotu byste si mohli připravit, a stále se vám nedaří na nic přijít. Zachránit by vás mohl tento prostý čokoládový dezert s mírným nádechem vanilky.
Těsto
Krém
Poleva
Vejce rozklepněte do mísy, začněte šlehat šlehačem a postupně přisypejte cukr. Šlehejte 7 minut do pěny. Poté přilijte olej, mléko, prosejte mouku s práškem do pečiva, dodejte vanilkový cukr a nakonec prosejte i kakaový prášek. Pečlivě promíchejte stěrkou. Formu vyložte pečicím papírem a těsto do ní nalijte. Rovnoměrně rozetřete stěrkou a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a nechejte péct 20 minut.
Mezitím se vrhněte na přípravu krému. Vyšlehejte smetanu ke šlehání a rozdělte ji na dvě poloviny. Do jedné přimíchejte mascarpone a do druhé rozpuštěnou čokoládu. Na upečené těsto navrstvěte světlý krém a poté tmavý.
Následně připravte polevu. Šlehačku smíchejte s nalámanou čokoládou, nechejte rozpustit v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni a promíchejte do polevy. Nalijte ji na vrch dezertu a libovolně ozdobte nasekanými ořechy či pistáciemi. Vložte alespoň na hodinu zatuhnout do lednice a můžete podávat. Dobrou chuť!