Strouhaný tvarohový koláč s kokosem - postup přípravy
Existuje mnoho důvodů, proč se člověk rozhodne upéct něco dobrého na zub. Obvykle je to však především o tom, že si chce pochutnat a třeba i potěšit své blízké. Tento strouhaný tvarohový koláč se smetanovým nádechem je rozhodně skvělou volbou.
Těsto
Krém
Do mísy prosejte hladkou mouku, prášek do pečiva a přidejte i moučkový cukr s kakaovým práškem. Promíchejte, přidejte máslo o pokojové teplotě, vejce, zakysanou smetanu a uhněťte těsto. To rozdělte na dvě poloviny, každou zabalte do potravinářské fólie a nechejte na hodinu zamrazit v mrazáku.
Těsně před uplynutím dané doby se vrhněte na přípravu náplně. Vyšlehejte smetanu ke šlehání, smíchejte ji s tvarohem a rozklepněte do směsi vejce. Přidejte cukr, strouhaný kokos, kukuřičný škrob, vanilkový cukr a vyšlehejte do krému.
Plech vyložte pečicím papírem a nastrouhejte na něj první polovinu těsta. Rovnoměrně ji rozprostřete, naneste náplň a na vrch nastrouhejte druhou polovinu těsta. Vložte do trouby předehřáté na 160 stupňů péct na cca 60 minut. Po vytažení můžete koláč posypat strouhaným kokosem na ozdobu, nechejte jej vychladit v lednici a můžete servírovat. Dobrou chuť!