Smažená červená řepa s cibulí - postup přípravy
Smažená červená řepa je zdravější alternativou klasických smažených příloh. Překvapí vás svou sladkou a zemitou chutí a skvěle se hodí také jako doplněk do salátů.
Ingredience
Cibuli nakrájejte nadrobno a předvařenou oloupanou řepu nakrájejte na hranolky. Na pánvi rozpalte olej a přidejte do ní řepu, kterou zalijte studenou vodou. Pánev přiklopte pokličkou a řepu duste 20 minut.
Poté k řepě přidejte cibuli, směs osolte, opepřete, přidejte do ní bobkový list s novým kořením a hřebíčkem a pokračujte ve vaření dalších 30 minut.
Tip: Chcete-li, aby byla řepa křupavější, vařte ji kratší dobu.
Tip: Smaženou červenou řepu můžete podávat jako svačinku s pečivem, ale také jako originální přílohu k hlavnímu jídlu nebo doplněk do salátů.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарный Микс с Кристиной Оловянниковой