Brambory zapečené s cuketou a sýrem - postup přípravy
Ať už se jej rozhodnete udělat na oběd či večeři, tento pokrm vás dozajista nezklame. Je tak lahodný, že si ani nevšimnete, že je bezmasý. Navíc dokonale zasytí větší počet lidí, aniž by nad tím musela zaplakat vaše peněženka.
Ingredience
Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a na pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje. Osmažte ji dozlatova. Cukety omyjte, oloupejte, nastrouhejte na struhadle nahrubo a vymačkejte z nich šťávu, poté je přesuňte do mísy. Totéž proveďte i s brambory.
Pekáč vymažte olejem a začněte vrstvit nejprve první polovinu brambor, kterou jemně přitlačíte. Osolte, opepřete, přidejte mletou papriku a první polovinu strouhané cukety. Znovu navrstvěte brambory, okořeňte a zalijte rajčatovým pyré. Na to rovnoměrně rozprostřete osmaženou cibulku a dodejte zbývající vrstvu cukety.
Sýr nastrouhejte nahrubo, nasypejte jej na cuketu a položte nakrájené plátky rajčat. Jogurt smíchejte s rozšlehanými vejci a touto směsí vše zalijte. Vložte pekáč do trouby předehřáté na 180 stupňů a nechejte péct okolo 50 až 60 minut. Poté ihned podávejte, dobrou chuť!