Nepečený Nutella dort - postup přípravy
Lahodnou Nutellu má mnoho lidí spojenou s ideální snídaní, málokoho ovšem napadne, že ji může využít i do dortu. Tento je navíc nepečený, tudíž se nadřete minimálně a výsledek bude k nakousnutí již od pohledu.
Základ
Krém
Poleva
Vyšlehejte si smetanu ke šlehání. Každou sušenku rozdělte na dvě poloviny a naneste mezi ně vyšlehanou smetanu. Naskládejte je do kulaté formy na dort (o průměru 26 cm) podél okrajů do tvaru kruhu. Do hluboké mísy nasypejte rozemleté sušenky, přilijte rozpuštěné máslo a důkladně promíchejte lžicí. Poté mleté sušenky dejte doprostřed na dno dortu a zarovnejte.
Do větší mísy dejte mascarpone a cukr a společně vyšlehejte. Poté v další míse vyšlehejte smetanu ke šlehání. Do mísy s mascarpone následně přidejte vanilkové aroma, vyšlehanou smetanu a promíchejte stěrkou. Výslednou směs rozdělte na dvě poloviny do dvou různých misek a do jedné z nich přimíchejte Nutellu. Nyní do dortu dejte bílý krém, zarovnejte a naneste na něj krém z Nutelly, opět zarovnejte.
Do větší mísy nalámejte hořkou a bílou čokoládu, přilijte olej a nechejte rozpustit v mikrovlnce na dvě minuty. Promíchejte metličkou a hotovou polevu naneste pouze na krém z Nutelly, na sušenky ji nenalévejte. Nechejte dort zatuhnout v lednici alespoň na dvě hodiny a můžete servírovat. Dobrou chuť!