Čokoládové řezy s pomerančovým krémem - postup přípravy
Jakmile se blíží velká sešlost s přáteli či oslava, přichází i vhodný čas na upečení kvalitního dezertu. Jestliže je pro vás daná akce důležitá, pak rozhodně zvolte tyto čokoládové řezy s pomerančovým krémem. Ohromí jak elegancí, tak i vyváženou chutí.
Těsto
Pomerančový krém
Čokoládový krém
Poleva
Vejce vyšlehejte s cukrem a skořicí, poté přidejte dvě lžíce vody a rostlinný olej. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, kakaem a tuto směs přisypejte do těsta. Důkladně promíchejte. Formu na pečení (30×20 cm) vyložte pečicím papírem a těsto do ní nalijte. Vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů péct na 20 minut. Poté těsto vyjměte z trouby a nechejte ho vychladnout.
Během pečení se vrhněte na přípravu čokoládového krému. Smetanu zahřejte na ohni. Jakmile bude horká, přidejte kousky nalámané čokolády a trochu soli. Rychle míchejte a dávejte pozor, aby směs nevřela, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté odstavte ze sporáku a nechte vychladnout.
Pro přípravu pomerančového krému vyšlehejte mascarpone, smetanu ke šlehání a cukr. Za stálého míchání přilijte pomerančovou šťávu. Pro lepší chuť dodejte i pomerančový džem. Hotový krém dejte do lednice.
Jakmile čokoládový krém vychladne, vyšlehejte jej šlehačem na plný výkon, aby byl nadýchaný, ale zároveň pevný. Na vychladnuté těsto naneste polovinu čokoládového krému, na ten pomerančový krém, poté druhou polovinu čokoládového a uložte dezert do lednice.
Následně připravte polevu. Na mírném ohni smíchejte všechny suroviny, dokud se čokoláda nerozpustí. Jakmile je dezert dostatečně vychlazený, zalijte jej čokoládovou polevou a dejte na 12 hodin do lednice. Ozdobte jej dle vašich představ a můžete podávat, dobrou chuť!