Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduché sušenky

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Jednoduché sušenky - postup přípravy

Honí vás mlsná a stále nevíte, co byste si upekli? Vyzkoušejte tyto jemné sušenky, které budete mít připravené raz dva. Skládají se jen ze tří surovin, vyjdou tedy v podstatě i dost levně. Můžete si jich udělat tolik, co hrdlo ráčí. Při skladování v uzavřené a suché nádobě vydrží nekonečně dlouho.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Jak postupovat při přípravě sušenek?

Vejce nechte před šleháním při pokojové teplotě alespoň několik minut. Poté je rozklepněte do misky, přisypte špetku soli, moučkový cukr a rozmíchejte do pěny. Nakonec přisypte hladkou mouku a vytvořte těsto, které by mělo mít polotekutou konzistenci. K ruce si vezměte plech vystlaný pečícím papírem a do nej vlijte směs. Rovnoměrně rozprostřete špachtlí a dejte péct do trouby na 25 minut při 180 stupních Celsia. Během pečení neotevírejte troubu, aby se těsto nesrazilo.




Servírování jemných sušenek

Sušenkové těsto nechte po upečení vychladnout a poté krájejte na menší kousky. Podávat můžete sušenky s domácí marmeládou, nebo džemem. Skvělé budou i přelité čokoládovou polevou, nebo cukrovou glazurou z vody, cukru a koňaku. Pokud do těsta přidáte před pečením kakaový prášek, nebo kokosovou moučku, vytvoříte i sušenky jiného druhu.

Tip na závěr: Ořechové sušenky s kousky čokolády

Milovníci ořechů a hořké čokolády se mohou nechat inspirovat tímto tipem. Do výše zmíněného těstíčka je možné zakomponovat i jemně mleté vlašské oříšky a také nastrouhanou hořkou čokoládu. Sušenky tak získají zcela odlišnou chuť, která vás určitě ohromí. Místo vlašských ořechů je možné přidat samozřejmě i jiné druhy, jako jsou ty lískové, kešu, mandle, nebo para ořechy. Je to jen na vás, jaké máte chutě a fantazii. Tak jako tak si nechte chutnat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů