Pikantní hovězí guláš - postup přípravy
Tak jednoduchý pokrm, jako je guláš, má tolik nejrůznějších variant receptů, že by vydal na rozsáhlejší kuchařskou knihu. O svůj osvědčený recept na hovězí guláš se s námi podělila paní Lenka Kejíková, která nedá dopustit na speciální technologii přípravy, díky které získá nádherně tmavou a pikantní omáčku. Postup je sice trochu zdlouhavější, nicméně téměř bezpracný a výsledek se blíží k naprosté dokonalosti.
Ingredience
Cibuli nakrájejte nahrubo na kostičky a na sádle ji velmi zvolna smažte asi 1 hodinu, dokud nezíská krásně tmavou a zlatavou barvu.
Maso nakrájejte na kostky, promíchejte je se solí a pepřem a pečte je na osmažené cibulce ve vlastní šťávě zvolna další 1 hodinu.
Nakonec přidejte červenou papriku a rajčatový protlak, chvilku společně povařte a přilijte trochu hovězího vývaru tak, abyste docílili správné konzistence omáčky. Pokud byste nedopatřením přilili vývaru víc, nechte ho ještě odpařit na požadované množství. Omáčku nakonec zahustěte střídkou z chleba, přidejte chilli, ještě chvilku provařte a podávejte s čerstvým pečivem.