Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné kuřecí karbanátky v rajčatové omáčce

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Plněné kuřecí karbanátky v rajčatové omáčce - postup přípravy

Pokud už nevíte, co připravit z kuřecího masa, udělejte z něho velké plněné karbanátky. Zapečené v rajčatové omáčce budou opravdu vynikající.

Ingredience pro:
1 porce

Na maso

Na náplň

Na omáčku

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

V mixéru si rozmixujte kapii, česnek a hrst zelené petrželky a dejte směs do mísy. Poté si rozkrájejte kuřecí prsa na kostky a také je rozmixujte a přidejte k zelenině. Přisypte sůl, sušenou mátu, kari, pepř a sladkou papriku a vše důkladně promíchejte. Nechte hodinu uležet v lednici.

2. KROK

Očistěte si brambory a mrkev. Dejte je do mísy a přelijte vroucí vodou. Nechte zeleninu stát několik minut ve vodě. Pak ji slijte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Poté nastrouhejte sýr, jako je čedar nebo mozzarella, a přidejte ho k zelenině. Vše osolte, opepřete, přidejte mátu a sladkou papriku a vše promíchejte.

3. KROK

Připravte si zapékací mísu minimálně o průměru 30 centimetrů a vymažte ji olivovým olejem. Poté si vezměte plastovou fólii (nebo rozstřihnutý sáček) a ve středu ji navlhčete vodou. Vložte sem kus masové směsi, fólii přehněte a utvořte asi 15 centimetrů velikou placku. Poté si vezměte misku o průměru 10 až 12 centimetrů. Fólii se směsí dejte dovnitř tak, aby byla možnost fólii seshora otevřít, a vytvarujte maso podle misky. Část masa musí přečnívat přes okraje. Naplňte ho směsí zeleniny a sýru, vršek uzavřete, vybalte z fólie a dejte na zapékací mísu.

4. KROK

V misce si smíchejte rajčatový protlak, olivový olej, horkou vodu a sůl. Vše promíchejte a tuto omáčku nalijte do zapékací mísy na karbanátky. Troubu rozehřejte na 180 °C a pečte v ní maso 30 až 35 minut.

5. KROK

Na hrubém struhadle si nastrouhejte čedar nebo mozzarellu. Vyndejte mísu z trouby a na karbanátky nasypejte vrstvu sýra. Maso pečte ještě 10 minut a poté můžete servírovat.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů