Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané domácí langoše

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 50 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Nadýchané domácí langoše - postup přípravy

Langoše jsou neodmyslitelnou součástí všech poutí, trhů a jiných veřejných slavností a událostí. Jsou tak oblíbené, že se mnozí snaží si je více či méně úspěšně připravit i doma. Ne vždy se to ale podaří tak, jak by si člověk představoval. Paní Hana Petrášová se s námi však podělila o svůj osvědčený domácí recept, který ji nikdy nezklame. A pokud už budete mít langošů dost, použijte těsto jako korpus na pizzu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Teplé mléko smíchejte s rozdrobeným droždím a cukrem, promíchejte a nechte v teple alespoň 5 až 10 minut stát. Vzešlý kvásek nalijte do mísy, prosejte k němu hladkou mouku, přidejte sůl, jedlou sodu a zakysanou smetanu a uhněťte hladké a nelepivé těsto. Zakryjte ho v míse utěrkou a nechte alespoň 30 minut kynout.

2. KROK

Z vykynutého těsta ukrajujte kousky, vytáhněte či rozválejte je na placku, kterou nechte ještě 10 minut vykynout, a dejte ji osmažit na pánvi ve vyšší vrstvě oleje nebo ve fritéze dozlatova. Hotové langoše nechte okapat na papírových utěrkách a potřete vodou s utřeným česnekem, kečupem a posypejte strouhaným sýrem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů