Zapečené kuřecí kapsy plněné vejci a sýrem feta - postup přípravy
Klasické kuřecí kapsy plněné libovolnými surovinami zná asi každý, tyto jsou ovšem přece jen dosti odlišné. Při jejich přípravě totiž budete potřebovat kuličku z alobalu a pečicího papíru.
Kuřecí maso
Náplň
Do kuřecích prsou seshora vykrojte kapsy a poté je z obou stran osolte, opepřete a okořeňte je lžičkou červené papriky. Pro každé kuřecí prso vytvořte z alobalu kuličku a tu zabalte do pečicího papíru. Poté ji dejte do kapsy. Na pečicí pánvi rozehřejte olivový (či jakýkoliv jiný) olej a dejte na něj smažit maso na cca 6 až 7 minut z jedné strany a dalších 5 minut z druhé.
Mezitím petrželku nasekejte nadrobno. Dejte ji do talíře a přidejte k ní nastrouhaný (či prolisovaný) česnek. Do menší mističky dejte trochu olivového oleje. Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Bílky oddělte do větší mísy a žloutky přidejte do mističky s olejem. Snažte se, aby se neroztekly.
Přidejte bílky do talíře s petrželkou a následně dodejte feta sýr. Vše důkladně promíchejte. Kapsy po osmažení vyjměte z pánve, vytáhněte z nich kuličku a naplňte je sýrovou směsí.
Pánev s masem vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů péct na 10 minut. Mezitím nastrouhejte tvrdý sýr Gruyere nahrubo (můžete použít jakýkoliv jiný) a po dopečení sýr navrstvěte na kapsy. Udělejte uprostřed důlek a dejte do něj vaječný žloutek. Pečte ještě 5 až 7 minut a můžete okamžitě podávat. Dobrou chuť!