Citronový krém Lemon Curd - postup přípravy
Famózní máslový krém z citrónu můžete použít samostatně, anebo vyšlehaný třeba s mascarpone jako doplněk dortů a nejrůznějších domácích zákusků. Je to osvědčený recept od Andy vaří pro zdraví.
Ingredience
Citróny důkladně umyjte, ostrouhejte z nich kůru a vymačkejte šťávu. Ideálně byste měli získat 70 ml šťávy a 10 g kůry. Šťávu nalijte do vhodné misky, kterou postavte nad vodní lázeň, a přidejte do ní ostrouhanou kůru, šest žloutků a cukr.
Ingredience nad parní lázní společně vyšlehejte do konzistence hustého pudinku. V mikrovlnné troubě nebo na sporáku rozpusťte máslo a přilijte ho do misky s citrónovým krémem nad vodní lázní. Vše důkladně promíchejte a přelijte do uzavíratelné skleničky. Krém nechte zchladnout a uložte jej do lednice.