Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dvoubarevná bublanina „Zebra“

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Dvoubarevná bublanina „Zebra“ - postup přípravy

K tomu, abyste vytvořili originální moučník, nemusíte mít několikaleté zkušenosti s pečením různých uměleckých děl. Stačí vám jen dvoubarevné těsto a nevšední pochoutka je prakticky na světě.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do větší mísy dejte máslo, špetku soli, cukr a začněte vše šlehat. Během tohoto procesu do mísy postupně přidávejte i rozklepnutá vejce. Poté zašlehejte zakysanou smetanu, mouku a prášek do pečiva. Hotové těsto by mělo být mírně tuhé. Rozdělte ho na dvě poloviny a do jedné ještě zašlehejte kakaový prášek.

2. KROK

Formu na pečení vymažte rostlinným olejem a obě těsta do ní střídavě naneste. Párátkem či špejlí je mírně promíchejte a dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů. Bublaninu pečte okolo 45 až 50 minut, poté ji můžete podávat. Dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů