Nepečený jahodový dort - postup přípravy
Pokud chcete udělat radost své druhé polovičce a nevíte jak, připravte jí něco chutného k zakousnutí, třeba tento jahodový dort. Ani ho nebudete muset péct, stačí trocha šikovnosti a během chvilky je dílo na světě.
Ingredience
Všechny piškoty nakrájejte na poloviny. Poté si nachystejte kulatou dortovou formu (průměr 20 cm) a vyložte ji pečicím papírem. Zároveň si do menší mističky nalijte trochu mléka, ve které budete piškoty namáčet. Vždy je po namočení dejte do formy a začněte tak tvořit dortový okraj. Nakonec namočené piškoty vyskládejte i na dno formy.
Jahody důkladně omyjte a odřežte z nich zelené stopky. Nakrájejte je na malé kousky a menší část z nich rozmixujte. Smetanu ke šlehání nalijte do misky a vyšlehejte ji do šlehačky. Poté k ní přilijte rozmixované jahodové pyré a obojí spolu promíchejte.
Získáte tak šlehačku s růžovým nádechem. Přidejte k ní kousky jahod, promíchejte je stěrkou a naneste směs do formy. Důkladně ji v ní zarovnejte a poté ji dejte alespoň na dvě hodiny do lednice zatuhnout. Po uplynulé době dort dozdobte kousky jahod a můžete ho podávat, dobrou chuť!