Nepečený dort s piškoty, krémem a ovocem - postup přípravy
Jestliže máte chuť na něco sladkého, nemusíte se omezovat jen na obyčejné laskominy z obchodu. Udělejte si raději vlastní dezert dle vašeho gusta, který zachutná nejen vám, ale i vašim nejbližším.
Základ
Krém
Na vrch
Nalijte mléko do misky, nachystejte si sušenky a obdélníkovou dortovou formu (průměr 28×18 cm). Namáčejte sušenky v mléce a pokládejte je na dno formy, čímž vytvoříte základ dezertu. Smetanu ke šlehání nalijte do mísy a vyšlehejte ji spolu s mascarpone.
Jakmile krém začne tvořit kopečky, tak do něj přidejte kompotované ovoce a zamíchejte jej do krému stěrkou. Naneste krém na vytvořený základ, důkladně ho rozprostřete a zarovnejte. Vezměte si mléko, které vám zbylo z obalování sušenek, a obalte v něm cukrářské piškoty, ty posléze dejte navrch dezertu.
Skoro hotový dezert dejte do lednice alespoň na šest hodin zatuhnout. Po uplynulé době dezert ozdobte lískooříškovým krémem a rozpuštěnou bílou čokoládou (čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě či ve vodní lázni). Následně můžete dezert podávat, dobrou chuť!