Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodový dezert do skleniček

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Jahodový dezert do skleniček - postup přípravy

Jestliže chcete potěšit své blízké elegantním a chutným dezertem, který zároveň dobře vypadá, pak rozhodně vsaďte na ten ve skleničce. Naservírovat ho můžete různými způsoby a konkrétně tento jahodový se sušenkami nelze nemilovat.

Ingredience pro:
1 porce

Základ

Jahodové pyré

Šlehačkový krém

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Odkrojte z jahod stopky a po omytí je nakrájejte na menší kousky a dejte do mísy. Zasypejte je obyčejným i vanilkovým cukrem a poté je důkladně rozmixujte na jahodové pyré. Sušenky dejte do jiné mísy a nejprve je ručně nalámejte na kousky. Poté práci dodělejte ponorným mixérem, dokud sušenky nebudou kompletně rozdrceny.

2. KROK

Máslo nechejte rozpustit třeba v mikrovlnné troubě a nalijte ho do sušenek. Promíchejte je s ním a základ máte hotový. Do jiné mísy dejte smetanový sýr a přidejte k němu obyčejný i vanilkový cukr. Směs důkladně promíchejte lžicí a poté do ní přilijte smetanu ke šlehání.

3. KROK

Následně ji vyšlehejte. Nachystejte si dezertní skleničky, naneste do nich menší vrstvu sušenek a zalijte je jahodovým pyré. Jakmile zatuhne, naneste na něj s pomocí zdobicího sáčku krém a dozdobte čerstvými jahodami. Poté můžete dezert podávat, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů