Zapečené papriky plněné mletým masem - postup přípravy
Každý zná ty dny, kdy jste v jednom kole a máte problém stihnout všechny povinnosti, které se během vám naráz nastřádaly. I tak je ovšem důležité myslet na teplý pokrm, kterým mohou být i tyto plněné papriky.
Ingredience
Dejte rýži do hrnce s 250 ml vody a vařte ji, dokud nebude cca z poloviny hotová, mělo by to zabrat přibližně 10 minut. Všechny papriky rozkrojte vejpůl a zbavte je jádřince a bílých vnitřních částí. Naskládejte je vedle sebe do formy, ve které je budete péct. Posypejte je solí, mletým černým pepřem a nalijte do nich trochu olivového oleje. Poté do nich toto koření a olej ještě ručně vmasírujte.
Cibuli oloupejte a rozkrojte napůl, poté ji nakrájejte nadrobno. Do větší mísy dejte mleté maso a cibuli k němu přidejte. Dále do mísy dodejte rýži, kukuřici, kečup, sójovou omáčku, mletý černý pepř, sušený koriandr a prolisujte do ní dva stroužky česneku. Ručně vše důkladně zpracujte, dokud se suroviny nepropojí.
Naplňte papriky připravenou směsí a dejte je do trouby předehřáté na 200 stupňů péct na 30 až 40 minut. Poté nastrouhejte tvrdý sýr nahrubo, nasypejte ho navrch paprik a pečte je ještě dalších 5 ž 10 minut, dokud sýr nezrůžoví. Papriky podávejte zasypané čerstvým koprem, dobrou chuť!