Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené cuketové plátky s mletým masem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Pečené cuketové plátky s mletým masem - postup přípravy

Mleté maso a cuketa je skvělá kombinace, která se hodí například k obědu. Maso lze dát mezi zeleninové plátky, obalit v trojobalu a zdravě zapéci v troubě.

Ingredience pro:
1 porce

Na plátky

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Omyjte cukety a odříznete z nich konec se stopkou. Pak ji podélně nařezejte na plátky asi půl centimetru silné. Ty z obou stran mírně osolte a nechte asi 10 minut vypotit vodu. Poté plátky osušte papírovými utěrkami.

2. KROK

V míse smíchejte mleté maso s jedním vejcem. Přidejte sůl a pepř dle chuti, lžičku sušeného česneku a tři lžíce strouhanky. Poté vše pečlivě promíchejte. Směs by měla mít lepivou, kašovitou konzistenci. Maso pak v asi půlcentimetrové vrstvě namažte na jeden plánek cukety a poté ho druhým plátkem přiklopte.

3. KROK

Na jeden talíř si připravte hladkou mouku. V hlukovém talíři rozšlehejte dvě vejce. V dalším talíři pak smíchejte strouhanku se lžičkou sladké papriky a vegety. Cuketové plátky s masem obalte v mouce, pak namočte v rozšlehaném vejci a nakonec obalte strouhankou.

4. KROK

Obalené kusy dejte na plech vystlaný pečícím papírem. Navrch dejte trochu rostlinného oleje. Troubu rozehřejte na 180 °C a pečte cukety, dokud nebudou hezky zlatavé. Těsně před dopečením je můžete posypat i trochou strouhaného sýra. Servírujte např. s vařeným bramborem.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů