Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuře pečené v kilu soli

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Kuře pečené v kilu soli - postup přípravy

Ať už je člověk starý, mladý, zkušený či nezkušený, vždy se dají objevovat nové věci, které by vás donedávna nenapadly. Třeba upéct kuře v kilu soli. Možná si říkáte, že to zní jako zcestný nápad, ale ve skutečnosti díky tomu bude kuře šťavnaté a plech prakticky čistý i po použití.

Ingredience pro:
1 porce

Kuře

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Kuře (o váze cca 1,5 kg) omyjte a osušte papírovými utěrkami. Připravte si koření dle vašich preferencí a naneste jej dovnitř kuřete. Do formy na pečení či pekáče nasypejte kilo soli. Na to umístěte okořeněné kuře, solí ho zlehka pomažte ze všech stran a vložte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na 90 minut. Není potřeba jej otáčet.

2. KROK

Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a vařte v osolené vodě, dokud nebudou téměř hotové. Poté je sceďte a nechejte je opékat na másle na rozpálené pánvi po dobu 5 minut. Dle libosti je ještě okořeňte bylinkami či obyčejným kořením a máte hotovo. Jakmile je kuře hotové, podávejte jej s bramborami a vaší oblíbenou omáčkou či dipem. Dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů