Rýžová kaše s kakaem - postup přípravy
Lepší než spíž plná luxusních surovin je pořádná dávka fantazie a kulinářské představivosti. Paní Hana Petrášová se s námi podělila o svůj nápad, jak zužitkovat zbylou uvařenou rýži od oběda a připravila z ní fantastickou bezlepkovou kaši.
Ingredience
Přesný poměr ingrediencí zvolte podle toho, kolik rýže vám právě zbylo, jak sladkou dobrotu chcete mít a mléka tolik, abyste získali dostatečně hustou, avšak jemnou konzistenci.
Uvařenou rýži smíchejte s mlékem a nechte vařit ještě dalších 10 minut, dokud se zrníčka nezačnou rozpadat na kaši. Pokud je třeba, přilijte ještě trochu mléka. Jestliže by byla příliš řídká, jednoduše jej nechte za stálého míchání trochu odpařit.
Hotovou kaši nalijte do talíře, posypejte kakaem a cukrem, přelijte rozpuštěným máslem a podávejte.