Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vločková polévka

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Vločková polévka - postup přípravy

Příprava polévky nemusí trvat nijak dlouho a nepotřebujete ani žádné speciální suroviny. Vyzkoušejte báječně chutnou, sytou a snadnou vločkovou polévku podle receptu od paní Martiny Recmanové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cibuli oloupejte, nasekejte ji najemno a na másle ji osmahněte dorůžova. Přidejte ovesné vločky a nechte je chvíli opražit spolu s cibulkou.

Pokud máte času nazbyt, můžete přidat ještě mrkev a brambory. Jestliže spěcháte, obejděte se bez nich.

2. KROK

Vyklepněte dvě vejce do misky, rozšlehejte je vidličkou a nalijte je do hrnce k restovaným ovesným vločkám. Smažte vše tak dlouho, dokud nevznikne konzistence podobná míchaným vajíčkům. Tu pak zalijte vodou nebo kuřecím vývarem, promíchejte, dochuťte solí, pepřem a případně dalším kořením, přidejte jemně nasekané bylinky a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů