Vločková polévka - postup přípravy
Příprava polévky nemusí trvat nijak dlouho a nepotřebujete ani žádné speciální suroviny. Vyzkoušejte báječně chutnou, sytou a snadnou vločkovou polévku podle receptu od paní Martiny Recmanové.
Ingredience
Cibuli oloupejte, nasekejte ji najemno a na másle ji osmahněte dorůžova. Přidejte ovesné vločky a nechte je chvíli opražit spolu s cibulkou.
Pokud máte času nazbyt, můžete přidat ještě mrkev a brambory. Jestliže spěcháte, obejděte se bez nich.
Vyklepněte dvě vejce do misky, rozšlehejte je vidličkou a nalijte je do hrnce k restovaným ovesným vločkám. Smažte vše tak dlouho, dokud nevznikne konzistence podobná míchaným vajíčkům. Tu pak zalijte vodou nebo kuřecím vývarem, promíchejte, dochuťte solí, pepřem a případně dalším kořením, přidejte jemně nasekané bylinky a podávejte.