Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Léčivá kuřecí polévka se špenátem a rýží

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Léčivá kuřecí polévka se špenátem a rýží - postup přípravy

Více než 100 let starý cizokrajný recept na kuřecí polévku vás nadchne svou originalitou a neotřelostí. Unikátní kombinace kuřecího masa s česnekem, zázvorem a špenátem je přímo léčivá a navíc velmi chutná.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cibuli nakrájejte na kolečka a česnek nasekejte nadrobno. V pánvi na troše olivového oleje osmahněte cibuli spolu s česnekem dorůžova. Přidejte kousek oloupaného zázvoru, který nasekejte rovněž na co nejmenší kousky. Přihoďte ho do pánve k cibuli a vše společně na středním ohni 3 až 5 minut restujte.

2. KROK

Přidejte kuřecí stehna zbavená kůže, podle chuti je osolte, posypejte je kurkumou a nechte je po obou stranách zatáhnout. Poté přiklopte pokličku a nechte stehna chvíli dusit. Zahřejte kuřecí vývar (popřípadě jej připravte rozmícháním vývarové kostky).

3. KROK

Trochu vývaru nalijte do pánve ke kuřeti, vařečkou rozmíchejte přípečky ze dna a pokračujte v dušení, dokud nebudou stehna zcela měkká. V průběhu dušení stehna otáčejte a průběžně podlévejte. Zbytek kuřecího vývaru nalijte do hrnce a uvařte v něm rýži doměkka.

4. KROK

Když je maso uvařené, vyjměte ho z pánve a odložte ho stranou. Do pánve přidejte listový špenát a nechte ho v pánvi 2 až 3 minuty zavadnout. Kuřecí maso oberte od kostí a nakrájejte ho na menší kousky, které vložte do hrnce s rýží. Nakonec přidejte také celý obsah pánve se špenátem a cibulí. Vše promíchejte a nechte vařit.

5. KROK

Polévku dochuťte čerstvě vymačkanou šťávou z jedné limetky, přidejte trochu sójové omáčky a nechte ještě chvíli provařit. Hotovou polévku rozdělte na talíře, ozdobte hrstkou arašídů a podávejte.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: HotFood

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů