Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vegetariánská zelná placka

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Vegetariánská zelná placka - postup přípravy

V dnešní uspěchané době lidé preferují především jídla rychlá a jednoduchá na přípravu. Tento pokrm všechny tyto aspekty splňuje. A dokonce je i velice chutný. Vegetariánská zelná placka oslní i masožravce. Je vláčná, jemná a také zdravá. Díky zelí doplníte do těla i potřený vitamín C a celou další řadu minerálů. Jídlo je vhodné jak na lehký letní oběd, tak i večeři pro celou rodinu.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve omyjte snítky kopru a najemno je nasekejte. Pak se pusťte do strouhání hlávky zelí. To však můžete i nakrájet nožem na malé kousky. Vsypte do hluboké mísy a zasypte hladkou moukou a rozklepněte do směsi dvě vejce.




Dle chuti je možné do zelí přidat i trochu strouhaného sýra. Následně všechny ingredience okořeňte solí, pepřem, čerstvým koprem, důkladně promíchejte a vytvořte homogenní těsto.

Až budete mít těsto na zelnou placku hotové, rozehřejte si trochu slunečnicového oleje ve větší pánvi a na její dno pak rovnoměrně rozprostřete zelnou směs. Povrch placky posypte sezamovými semínky a pečte pod pokličkou asi deset minut, pak otočte a pokračujte ve smažení dalších pět až sedm minut. Hotovou vegetariánskou zelnou placku podávejte horkou s různými druhy omáček. Výborně pokrm doplní například bílý jogurt s prolisovaným česnekem, nebo třeba zakysaná smetana s pažitkou.

Pro milovníky masitých pokrmů je ideální volbou jakákoliv uzenina, kterou je možné pokrájenou přidat i do těsta, před smažením placky. Perfektně se hodí i pikantní klobáska, uzené vepřové maso, dušená šunka, nebo libová slanina. Zelná placka se však může stát i velice chutnou přílohou k masovým steakům z kuřecího nebo vepřového masa. Vegetariáni a ti, co cíleně hubnou, či si udržují hmotnost, mohou tohle jídlo zapíjet například kefírem. Všem masožravcům zas bude lépe sousto klouzat do krku s dobře vychlazeným pivem. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů