Slaný cuketový koláč s mozzarellou - postup přípravy
Jestliže jste dostali chuť na trochu originální svačinu či večeři, pak vyzkoušejte tento chutný koláč z cukety. Dokonale vás zasytí a je super variantou pro lidi, kteří moc nemusí sladké, ale rádi si něco upečou.
Cuketa
Těsto
Dále
Nakrájejte cuketu na tenká kolečka a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno, přidejte ji k cuketám. Poté vše dochuťte solí, mletým černým pepřem, oreganem a mletou sladkou paprikou. Zakápněte cuketu s cibulkou olivovým olejem a dejte plech do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte cukety po dobu 15 minut.
Mezitím můžete připravit těsto. Do větší mísy rozklepněte všechna vejce a dochuťte je solí, mletým černým pepřem, oreganem a mletou sladkou paprikou. Prošlehejte směs metličkou, přisypejte strouhanku, poté znovu použijte metličku a nakonec do směsi nastrouhejte i parmazán. Upečenou cuketu s cibulkou promíchejte a nakonec tuto směs přidejte k těstu do mísy.
Znovu vše společně promíchejte a odložte bokem. Mozzarellu nakrájejte na plátky. Kulatou formu na pečení vyložte pečicím papírem, vymažte ji olejem a vysypejte strouhankou. Naneste na ni první vrstvu cuket v těstíčku, na tu dejte plátky mozzarelly a další vrstvu cuket. Vrch zasypejte strouhankou a dejte koláč do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte ho cca 45 minut a poté ho můžete podávat, třeba s jogurtovým dipem, dobrou chuť!