Vláčná cuketová buchta s čokoládou - postup přípravy
Tato cuketová buchta vás dostane svou chutí a také tím, že je nadýchaná jako obláček. Je jen na vás, jestli se do ní rozhodnete přidat třeba rozinky či ořechy; recept nám poskytla paní Aneta Mühlhandlová. Více jejích receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.
Ingredience
Poleva
Nachystejte si větší mísu a rozklepněte do ní všechna vejce. Přidejte k nim špetku soli a začněte je šlehat. Během šlehání k nim postupně přisypávejte cukr. Cuketu nastrouhejte nadrobno. Zašlehejte do směsi i rostlinný olej. Hladkou mouku prosejte s práškem do pečiva, kakaovým práškem a mletou skořicí.
Poté vše smíchejte a tuto sypkou směs vmíchejte do vyšlehaného těsta. Nakonec do něj přimíchejte i nastrouhanou cuketu a čokoládu. Hladké těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte plech do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte těsto po dobu 30 minut.
Čokoládu nalámejte na kousky a dejte ji do misky spolu s horkou smetanou ke šlehání, míchejte obojí tak dlouho, dokud se čokoláda nerozpustí. Tuto polevu nalijte na hotovo buchtu a dle libosti ji zasypejte kokosem či ořechy nebo cukrářským zdobením. Dobrou chuť!