Rozeběhlé utopené párečky - postup přípravy
Utopenci jsou oblíbená česká klasika, některé vsi dokonce soutěží, který ze sousedů je připraví lépe. Pokud se vám ale nechce čekat měsíc na pořádně uleželé utopence, vyzkoušejte tyto rozeběhlé utopené párečky podle receptu od paní Jany Šulcové.
Ingredience
Párky nebo jinou uzeninu, kterou máte rádi, nakrájejte na kolečka či jiné drobné tvary a dejte je do misky. Cibuli očistěte, nasekejte ji na jemné kostičky a přihoďte do misky k párkům.
Párky s cibulí posypejte mletým černým pepřem, postříkejte trochou octa a doplňte směs podle chuti vodou. Přesný poměr octa a vody vybalancujte podle svých vlastních preferencí.
Naložené párky v misce promíchejte a uložte alespoň na 2 hodiny do lednice uležet, aby se nálev pěkně nasákl do hmoty uzeniny. Pokud vám během čekání „záhadně“ nezmizí z lednice, podávejte je s čerstvým pečivem.