Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šneky plněné Nutellou či vanilkovým pudinkem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Šneky plněné Nutellou či vanilkovým pudinkem - postup přípravy

Pokud máte chuť na něco na zub, pak si udělejte tuto jednohubku v podobě šneků s Nutellou či vanilkovým pudinkem. Recept poskytla paní Aneta Mühlhandlová; kdyby vás zajímalo více jejích receptů, pak se mrkněte na její FB skupinu Pečeme s Anet.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Nejprve si připravte vanilkový pudink. Obsah sáčku smíchejte s cukrem a poté se třetinou plnotučného mléka. Zbytek mléka nalijte do hrnce a postupně ho přiveďte k bodu varu. Poté mléko odstavte z plotny a přimíchejte do něj pudinkovou směs.

2. KROK

Za stálého míchání ji vařte cca minutu do zhoustnutí a sundejte hrnec ze sporáku, nechejte pudink vychladnout. Rozložte obě listová těsta, jedno potřete Nutellou a druhé vychladlým pudinkem. Těsto srolujte do rolády a nakrájejte ho na kolečka. Plech na pečení vystelte pečicím papírem a šneky na něj položte.

3. KROK

Vejce rozklepněte, rozšlehejte a potřete jím šneky. Vložte plech do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte šneky cca 20 minut, během té doby je pravidelně kontrolujte. Poté je můžete podávat, dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů