Šťavnaté pečené kuře po asijsku - postup přípravy
Pokud máte chuť na trochu originality v kuchyni, vyzkoušejte toto pečené kuře po asijsku. Bude neuvěřitelně šťavnaté a s vhodnou přílohou také lahodným obědem či večeří.
Na kuře
Do dostatečně veliké mísy, aby se vám do ní později vešlo vykostěné kuře, dejte po lžíci světlé a tmavé sójové omáčky a lžíci medu. Prolisujte dva stroužky česneku, přidejte půl lžíce strouhaného čerstvého zázvoru, lžíci cukru a sušeného česneku a po půl lžíci bílého mletého pepře a sladké papriky.
Vše promíchejte. Kuře vykostěte a rozdělte na dvě poloviny. Ponechte ho ale s kůží. Dejte ho do mísy a pečlivě ponořte do připravené marinády, aby obalila všechno maso. Přikryjte ji potravinářskou fólií a dejte alespoň na 30 minut do lednice.
Menší pečicí plech vyložte pečicím papírem. Ten pak potřete olivovým olejem. Na něj kůží nahoru položte kuře a naneste na něj všechnu marinádu. Troubu rozehřejte na 200 °C a pečte maso 20 minut. Po 15 minutách plech vyndejte z trouby, naneste na maso ještě trochu medu a vraťte ho péct. Po dopečení servírujte s oblíbenou přílohou.