Meruňková bublanina - postup přípravy
Udělejte svým blízkým radost touto neobyčejně obyčejnou meruňkovou bublaninou, kterou zvládne připravit každý, kdo vynaloží alespoň trochu snahy. Recept na její přípravu nám poskytla paní Jindřiška Klokanová.
Ingredience
Rozklepněte všechna vejce a oddělte bílky od žloutků, žloutky dejte do mísy spolu s máslem a obojí důkladně prošlehejte. K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte z nich sníh. Lehce je vmíchejte do žloutků s máslem. Následně do těsta vmíchejte i polohrubou mouku a prášek do pečiva.
Meruňky omyjte, rozkrojte na poloviny a zbavte je pecek. Velký plech vyložte pečicím papírem a rozprostřete na něj těsto. Položte do něj poloviny meruněk a dejte ho do trouby předehřáté na 180 stupňů. Těsto pečte okolo 20 minut, poté máte hotovo. Před podáváním bublaninu zasypejte moučkovým cukrem, dobrou chuť!