Německá pomazánka s jablky a ořechy - postup přípravy
Na první pohled tato pomazánka připomíná paštiku, má s ní však jen pramálo společného; maso ani vnitřnosti se zde vůbec nevyskytují, naopak, je zcela rostlinného původu. Schválně otestujte své blízké, zda po ochutnání odhadnou, z čeho je vyrobena.
Ingredience
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na jemné kostičky. V pánvi zahřejte kousek másla a nechte na něm zesklovatět nasekanou cibulku. Mezitím očistěte jablko od jadřince a i se slupkou ho nakrájejte na malé kostky. Vsypte jablkové kostičky do pánve k cibuli a v případě potřeby přidejte ještě kousek másla. Cibuli s jablky restujte doměkka. Poté obsah pánve vyklopte do misky mixéru.
Sušené vlašské ořechy nahrubo nasekejte a na suché pánvi je nechte opražit, dokud nezezlátnou a nezkřehnou. Poté je vsypte do misky k restovaným jablkům a všechny ingredience rozmixujte do jemné pasty. Přidejte špetku soli a pepře a asi čtvrt lžičky plnotučné hořčice. Ještě jednou vše důkladně promixujte.
Hotovou pomazánku servírujte spolu s plátky dozlatova opečené bagety.