Dýňová polévka s mrkví a bramborem - postup přípravy
Dýňová polévka je skvělá. Když k ní ale přidáte mrkev a brambory, jak to udělala paní Andy Březinová, která nám poskytla svůj recept, bude chutnat ještě mnohem lépe.
Ingredience
Dýni oloupejte (pokud máte odrůdu Hokaido, pak ji loupat nemusíte) a nakrájejte ji na menší kostky. Mrkev a brambory oškrábejte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli očistěte a nasekejte ji najemno.
V hrnci rozehřejte kousek másla a orestujte na něm cibuli dorůžova. Přidejte k ní pokrájenou dýni, brambory a mrkev a vše společně chvilku restujte. Když mrkev získá žlutavou barvu, zalijte zeleninu kuřecím vývarem, přiveďte jej k varu a nechte bublat, dokud zelenina nezměkne a nezačne se rozpadat.
Přidejte sůl, pepř a kari koření a vše rozmixujte dohladka. Polévku zjemněte smetanou a kouskem másla a podávejte.