Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lahodná polévka se sušenými houbami a kuřecím masem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Lahodná polévka se sušenými houbami a kuřecím masem - postup přípravy

Každý z nás neustále hledá nové polévky, které může uvařit své rodině. Dnes se podíváme na vydatnou, sytou a hřejivou polévku, která se hodí na každý chladný den. Příprava je velmi jednoduchá a suroviny snadno seženete ve svých potravinách.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

V první řadě si musíte připravit veškerou zeleninu. Sušené houby budou chtít trochu péče ještě předtím, než s vařením začnete. Požadované množství hub vložte do misky a zalijte je vroucí vodou. Takto je nechte stát po dobu 15 minut, aby měli šanci změknout. Díky tomu budou v polévce velmi chutné a měkké.

2. KROK

Mrkev oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Poté oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. Červenou papriku připravte tak, abyste ji mohli použít. To znamená, že ji musíte rozpůlit a očistit od vrchní středové části a semínek. Poté ji nakrájejte na malé kostičky. Nakonec vezměte stroužky česneku, oloupejte je a nakrájejte nadrobno. Pokud je nechcete krájet, můžete použít lis.

3. KROK

Připravenou zeleninu vložte do předehřáté pánve s jednou lžící slunečnicového oleje. Nyní slijte vodu z hub. Nakrájejte je na malé kousky a přidejte do pánve k ostatním ingrediencím. Poté si připravte po ruce kuřecí vývar s kousky kuřete a připravte si brambory. Oškrábejte je a nakrájejte na menší kostky.

4. KROK

Až budete mít připravený vývar, maso a brambory, dejte všechno do hrnce. Polévku vařte, dokud nebudou brambory dokonale měkké. Na závěr polévku osolte a opepřete podle vlastní chuti. Přidejte najemno nakrájenou zeleninu z pánve a důkladně promíchejte. Pokud chcete, přidejte také své oblíbené bylinky, které budou v polévce chutnat skvěle. Horkou polévku nalijte do talířů nebo misek a podávejte. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů