Pletenec s domácí jablečnou marmeládou a pekanovými ořechy - postup přípravy
Pletenec z listového těsta vypadá i chutná úžasně. Paní Kateřina Kaštanová nám poskytla svůj oblíbený recept, který bude mít úspěch u každého.
Ingredience
Připravte si plát listového těsta. Můžete ho koupit už hotový nebo si ho sami rozválejte. Těsto rozdělte na 6 stejně velkých kousků, případně na 4, pokud chcete, aby byly pletence větší. Okraje každého kousku těsta nařízněte na pásky. Snažte se, aby měly stejnou šířku i délku.
Na prostřední část těsta naneste domácí jablečnou marmeládu a ořechy. Pak přes ni překládejte pásky těsta, jako když pletete cop. Hotové pletence dejte na plech vyložený pečicím papírem. Rozšlehejte žloutek a potřete jím vršek každého pletence.
Dejte je péct do předehřáté trouby na 190 °C, dokud nezačnou být na vrchu zlatavé. Po vyndání z trouby je pokapejte trochou javorového sirupu. Po vychladnutí je pocukrujte a můžete podávat.