Kuře na másle s česnekem - postup přípravy
Jednoduchý recept z kuřecího masa a pár základních surovin při podávání vypadá mnohem dražší a složitější, než ve skutečnosti je. Připravte si luxusní pochoutku za pár chvil a minimum peněz.
Ingredience
Kuřecí prsíčka očistěte, překrojte je napůl a příčně na plátky a nakrájejte je na drobné kostky, které vložte do misky a posypejte je solí a mletým černým pepřem. Dobře maso s kořením promíchejte, zasypejte ho jednou lžící hladké mouky a znovu promíchejte, aby se všechny kousky úplně obalily.
V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a osmahněte na něm připravené kuřecí maso ze všech stran dozlatova. Mezitím nasekejte najemno očištěný česnek a zelenou petrželku.
V pánvi rozehřejte kousek másla a orestujte na něm pokrájený česnek. Směs zaprašte zbylou hladkou moukou, nechte ji zasmažit a vše podlijte vývarem. Přidejte lžičku oregana a citrónové šťávy a přiveďte směs k varu.
Přihoďte také orestované kuřecí maso, promíchejte a společně vařte, dokud se všechna šťáva téměř neodpaří. Nakonec přisypejte jemně nasekanou petrželku, promíchejte a podávejte.
Videopostup krok za krokem