Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečený chléb se šunkou a sýrem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Zapečený chléb se šunkou a sýrem - postup přípravy

Tento pokrm se řadí mezi rozpočtové rychlovky, které jsou ale k nezaplacení tehdy, když je zapotřebí rychle, chutně a levně nakrmit rodinu. Příprava je založená na polotovarech a hotových produktech, které stačí naskládat na sebe a zapéct v troubě.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Připravte si obdélníkový pekáč nebo zapékací misku o rozměrech 30 x 20 cm a na dno rozetřete trochu hotové rajčatové omáčky. Na ni vyskládejte souvislou vrstvu z plátků toustového chleba a ten potřete po celé ploše majonézou. Skvěle se hodí také tvaroh. Poté na ně vyskládejte vrstvu šunky, na ni plátky sýra a ty opět potřete rajčatovou omáčkou.

2. KROK

Rajčata nakrájejte na tenké kulaté plátky, které vyskládejte na vrstvu rajčatové omáčky a mezi ně rovnoměrně rozmístěte na kroužky nakrájené zelené olivy. Poté opět vyskládejte vrstvu chleba, který potřete majonézou. Na ni přijde opět rajčatová omáčka, vrstva šunky a nakonec sýr.

3. KROK

Na sýr vyskládejte plátky rajčat, zasypejte je sušeným oreganem a vložte vše do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct po dobu 20 minut. Upečenou dobrotu nakrájejte na porce a podávejte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů