Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečená kuřecí prsíčka s žampiony, rajčaty, paprikou a cibulí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Zapečená kuřecí prsíčka s žampiony, rajčaty, paprikou a cibulí - postup přípravy

Už vás nudí klasické kuřecí řízky? Potom si připravte velmi lahodný pokrm v podobě zapečených kuřecích prsou s hromadou šťavnaté a zdravé zeleniny. Vše je zvršeno sýrovou krustou, která je pomyslnou třešničkou na „dortu“.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si na troše olivového oleje orestujte dozlatova kousky kuřecích prsou.




Pak maso přendejte do mísy.

Pokračujte v restování očištěných a na kousky pokrájených žampionů. Asi po dvou minutách přidejte loupanou a najemno nasekanou cibuli a nadrcený česnek.

Zasypte vše hladkou moukou a důkladně promíchejte. Asi po minutě a půl vlijte k surovinám mléko a ochuťte omáčku solí, mletým pepřem, tymiánem a chilli vločkami.

Ke konci vložte do směsi i kousky cherry rajčátek, kousky paprik a po pár minutách odstavte z plotny.

Nyní si k ruce vezměte zapékací misku, vymažte ji máslem a vlijte do ní hotovou omáčku se zeleninou. Na ni navrstvěte kuřecí maso, vše posypte rovnoměrně nahrubo strouhaným sýrem dle libosti a dejte zapékat do trouby na cca 20 minut při teplotě 200 °C.

Hotový pokrm podávejte teplý třeba s vařenými bramborami. Hodit se ovšem bude i čerstvé pečivo typu bagetka, rohlík anebo houska.

Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů