Zapečená kuřecí prsíčka s žampiony, rajčaty, paprikou a cibulí - postup přípravy
Už vás nudí klasické kuřecí řízky? Potom si připravte velmi lahodný pokrm v podobě zapečených kuřecích prsou s hromadou šťavnaté a zdravé zeleniny. Vše je zvršeno sýrovou krustou, která je pomyslnou třešničkou na „dortu“.Nejprve si na troše olivového oleje orestujte dozlatova kousky kuřecích prsou.
Pak maso přendejte do mísy.
Pokračujte v restování očištěných a na kousky pokrájených žampionů. Asi po dvou minutách přidejte loupanou a najemno nasekanou cibuli a nadrcený česnek.
Zasypte vše hladkou moukou a důkladně promíchejte. Asi po minutě a půl vlijte k surovinám mléko a ochuťte omáčku solí, mletým pepřem, tymiánem a chilli vločkami.
Ke konci vložte do směsi i kousky cherry rajčátek, kousky paprik a po pár minutách odstavte z plotny.
Nyní si k ruce vezměte zapékací misku, vymažte ji máslem a vlijte do ní hotovou omáčku se zeleninou. Na ni navrstvěte kuřecí maso, vše posypte rovnoměrně nahrubo strouhaným sýrem dle libosti a dejte zapékat do trouby na cca 20 minut při teplotě 200 °C.
Hotový pokrm podávejte teplý třeba s vařenými bramborami. Hodit se ovšem bude i čerstvé pečivo typu bagetka, rohlík anebo houska.
Přejeme vám dobrou chuť.