Roštěná na houbách - postup přípravy
Plátky hovězího masa v přírodní šťávě spolu s rýží, nebo třeba knedlíkem či těstovinou jsou oblíbenou součástí mnoha domácích kuchyní. Pokud byste ji také rádi vyzkoušeli v podzimní variantě s houbami, následujte recept, který nám poskytla paní Hana Petrášová.
Ingredience
Sušené houby vsypte do misky, zalijte je vodou a nechte je nabobtnat. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na drobné kostičky. Hovězí roštěnou nakrájejte na plátky, mírně je rozklepejte a po obou stranách osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte vepřové sádlo nebo rostlinný olej a zprudka na něm opečte plátky masa po obou stranách dozlatova.
Jakmile maso zezlátne, přidejte nakrájenou cibuli a pokračujte v restování, dokud cibulka nezrůžoví. Poté obsah hrnce podlijte trochou vody a 1,5 hodiny pod pokličkou duste, dokud maso téměř nezměkne.
Do hrnce s masem přidejte namočené a vyždímané houby, které případně ještě pokrájejte na menší kousky. Přidejte podle chuti trochu podravky a pokračujte v dušení, dokud není maso úplně měkké. Vedle v hrnku rozmíchejte trochu hladké mouky s vodou a touto směsí zahustěte výslednou omáčku. Nechte vše ještě 10 minut provařit, omáčku dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem a podávejte spolu s vařenou rýží nebo jinou oblíbenou přílohou.