Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Roštěná na houbách

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Roštěná na houbách - postup přípravy

Plátky hovězího masa v přírodní šťávě spolu s rýží, nebo třeba knedlíkem či těstovinou jsou oblíbenou součástí mnoha domácích kuchyní. Pokud byste ji také rádi vyzkoušeli v podzimní variantě s houbami, následujte recept, který nám poskytla paní Hana Petrášová.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Sušené houby vsypte do misky, zalijte je vodou a nechte je nabobtnat. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na drobné kostičky. Hovězí roštěnou nakrájejte na plátky, mírně je rozklepejte a po obou stranách osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte vepřové sádlo nebo rostlinný olej a zprudka na něm opečte plátky masa po obou stranách dozlatova.

2. KROK

Jakmile maso zezlátne, přidejte nakrájenou cibuli a pokračujte v restování, dokud cibulka nezrůžoví. Poté obsah hrnce podlijte trochou vody a 1,5 hodiny pod pokličkou duste, dokud maso téměř nezměkne.

3. KROK

Do hrnce s masem přidejte namočené a vyždímané houby, které případně ještě pokrájejte na menší kousky. Přidejte podle chuti trochu podravky a pokračujte v dušení, dokud není maso úplně měkké. Vedle v hrnku rozmíchejte trochu hladké mouky s vodou a touto směsí zahustěte výslednou omáčku. Nechte vše ještě 10 minut provařit, omáčku dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem a podávejte spolu s vařenou rýží nebo jinou oblíbenou přílohou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů