Zapečený květák s bramborami a slaninou - postup přípravy
Výhodou tohoto receptu, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, je snadná příprava. Zapečený květák s bramborami lze servírovat jako hlavní chod i přílohu.
Základ
Na vymazání
Smetanu smíchejte s vejci, nastrouhaným tvrdým sýrem, solí a pepřem. Brambory oloupejte, nakrájejte je na menší kousky a vložte je do hrnce s horkou osolenou vodou.
K bramborám přidejte růžičky květáku a zeleninu vařte 10 minut. Mezitím na pánvi s rozpáleným olejem smažte nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a anglickou slaninou 2–3 minuty.
Slité brambory s květákem rozprostřete do zapékací mísy, vymazané olejem, pokryjte je směsí se slaninou a posypte nakrájenou jarní cibulkou.
Pokrm ochuťte solí, pepřem a důkladně zamíchejte. Poté ho zalijte sýrovou směsí a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.
Tip: Zapečený květák s bramborami servírujte samostatně, jako hlavní jídlo, nebo jako originální přílohu k masovým pokrmům.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem