Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečený květák s bramborami a slaninou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Zapečený květák s bramborami a slaninou - postup přípravy

Výhodou tohoto receptu, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, je snadná příprava. Zapečený květák s bramborami lze servírovat jako hlavní chod i přílohu.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Smetanu smíchejte s vejci, nastrouhaným tvrdým sýrem, solí a pepřem. Brambory oloupejte, nakrájejte je na menší kousky a vložte je do hrnce s horkou osolenou vodou. 

2. KROK

K bramborám přidejte růžičky květáku a zeleninu vařte 10 minut. Mezitím na pánvi s rozpáleným olejem smažte nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a anglickou slaninou 2–3 minuty.

3. KROK

Slité brambory s květákem rozprostřete do zapékací mísy, vymazané olejem, pokryjte je směsí se slaninou a posypte nakrájenou jarní cibulkou. 

4. KROK

Pokrm ochuťte solí, pepřem a důkladně zamíchejte. Poté ho zalijte sýrovou směsí a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut. 

5. KROK

Tip: Zapečený květák s bramborami servírujte samostatně, jako hlavní jídlo, nebo jako originální přílohu k masovým pokrmům. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů