Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené uzené koleno se šťávou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Pečené uzené koleno se šťávou - postup přípravy

Uzené koleno můžete uvařit, pak upéci a také k němu udělat vynikající šťávu se zeleninou. Recept na skvělý oběd či večeři nám poskytla paní Romana Važanská.

Ingredience pro:
1 porce

Na koleno

Na šťávu

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Maso, koření a zeleninu dejte do hrnce a zalijte přiměřeným množstvím vody. Pak vše vařte, dokud maso nebude dostatečně měkké. Koleno vyjměte z vody a rozporcujte na menší kusy.

2. KROK

Nakrájejte špek na kostičky, stejně tak i cibuli najemno a kořenovou zeleninu na menší kostičky (potřebujete jí zhruba 1 hrst). Dejte špek škvařit na pánev, a až pustí tuk, přidejte cibuli a zeleninu a smažte do té doby, než cibule ztmavne. Nesmíte ji ale spálit, jinak vše zhořkne.

3. KROK

Nakrájené maso dejte do pekáče, přidejte obsah pánve a podlijte vše trochou vývaru z masa. Vložte pekáček do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte maso asi 30 minut.

4. KROK

Poté maso vyndejte a výpek se zeleninou rozmixujte tyčovým mixérem. Nalijte směs do kastrůlku, v případě potřeby ji nařeďte vývarem a prohřejte. Až bude šťáva horká, vypněte plamen a přimíchejte do ní kus studeného másla. Maso podávejte s bramborovou kaší přelité šťávou.

5. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách https://rubyrom.domaci-jidelnicek.cz.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů