Zelný salát s vaječnou smaženkou - postup přípravy
Příjemná chuťová kombinace bílého zelí, okurky a vláčných a zlatavých kousků vaječné smaženky činí z tohoto salátu jedinečný kousek, který ocení vaše rodina i přátelé jako chutné a zdravé pohoštění.
Ingredience
Nejprve připravte smaženky. Do misky vložte tři vejce (pokud máte velká, budou stačit pouze 2), přidejte k nim 50 ml mléka a trochu soli a vše rozšlehejte dohladka. Na sporáku rozehřejte pánev, kterou jen lehce s pomocí silikonového štětce vymažte olejem. Vlijte do pánve tenkou vrstvu rozšlehaných vajíček, která rozlijte po celé pánvi a osmahněte je po obou stranách dozlatova. Vzniknout by měly tři placky.
Zelí nakrájejte na tenké nudličky a vložte je do hluboké salátové mísy. Okurku nakrájejte na tenké plátky, které rozkrájejte na malé hranolky, kopr a česnek nasekejte najemno a vše přidejte do mísy k zelí. Nakonec nakrájejte na nudličky připravené smaženky a přidejte je do mísy k zelenině.
Salát podle chuti osolte a opepřete. Jako pojivo přidejte 3 nebo 4 polévkové lžíce majonézy, všechny ingredience důkladně promíchejte a můžete jej ihned podávat.
Videopostup krok za krokem