Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelný salát s vaječnou smaženkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Zelný salát s vaječnou smaženkou - postup přípravy

Příjemná chuťová kombinace bílého zelí, okurky a vláčných a zlatavých kousků vaječné smaženky činí z tohoto salátu jedinečný kousek, který ocení vaše rodina i přátelé jako chutné a zdravé pohoštění.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Nejprve připravte smaženky. Do misky vložte tři vejce (pokud máte velká, budou stačit pouze 2), přidejte k nim 50 ml mléka a trochu soli a vše rozšlehejte dohladka. Na sporáku rozehřejte pánev, kterou jen lehce s pomocí silikonového štětce vymažte olejem. Vlijte do pánve tenkou vrstvu rozšlehaných vajíček, která rozlijte po celé pánvi a osmahněte je po obou stranách dozlatova. Vzniknout by měly tři placky.

2. KROK

Zelí nakrájejte na tenké nudličky a vložte je do hluboké salátové mísy. Okurku nakrájejte na tenké plátky, které rozkrájejte na malé hranolky, kopr a česnek nasekejte najemno a vše přidejte do mísy k zelí. Nakonec nakrájejte na nudličky připravené smaženky a přidejte je do mísy k zelenině.

3. KROK

Salát podle chuti osolte a opepřete. Jako pojivo přidejte 3 nebo 4 polévkové lžíce majonézy, všechny ingredience důkladně promíchejte a můžete jej ihned podávat.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů