Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Neuvěřitelně jemný a chutný německý salát, který připravíte během chvilky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Neuvěřitelně jemný a chutný německý salát, který připravíte během chvilky - postup přípravy

Zajímavý recept na sytý a chutný salát od našich sousedů, který připravíte během chvilky a je velmi jednoduchý, takže ho s vámi mohou připravovat i děti. Vyrobíte ho z nejdostupnějších surovin na trhu a získáte lahodný, lehký a aromatický salát.

Ingredience pro:
8 porcí

Salát

Dressing

Krutony

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Brambory uvařte v hrnci a zakryjte pokličkou. Přiveďte k varu a po uvaření dochuťte solí. Brambory uvařte doměkka. Zelí nakrájejte na tenké nudličky a dejte do velké mísy. V jiné misce smíchejte jablečný ocet, sůl, mletý černý pepř a míchejte, dokud se sůl zcela nerozpustí.

2. KROK

Přidejte olivový olej a znovu promíchejte. Poté přidejte směs k zelí a důkladně promíchejte. Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky a orestujte na pánvi. Okurky nakrájejte a dejte do mísy. Česnek prolisujte a dejte na pánev k cibuli.

3. KROK

Do vysoké nádoby dejte mléko a olej. Míchejte, dokud směs nezhoustne. Dochuťte solí, pepřem a hořčicí. Pokračujte v mixování tyčovým mixérem, dokud nezískáte konzistenci majonézy. Brambory oloupejte a nakrájejte na středně velké kousky. Všechny připravené suroviny smíchejte dohromady se zelím.

4. KROK

Poté si můžete připravit v troubě bagetu nebo jiné pečivo nakrájené na plátky a ochucené výše uvedeným kořením a sýrem. Rozložte na plech s pečicím papírem a pečte na 200 stupňů po dobu 10 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů