Pudinková buchta s ovocem a čokoládou - postup přípravy
I když je tato vzdušná a lehká pudinková buchta vcelku letní záležitost, není nejmenší důvod, proč ji nepřipravit, kdykoliv se vám zlíbí. Koneckonců, ovoce je k dostání v průběhu celého roku, proto vám nic nebrání inspirovat se tímto receptem od paní Jany Šulcové.
Na pudinkovou náplň
Na těsto
Na ozdobení
Ze všeho nejdříve uvařte pudinkovou náplň. Jahodový pudink rozmíchejte s cukrem v troše mléka dohladka. Zbylé mléko nalijte do hrnce a na sporáku jej přiveďte k varu. Jakmile začne bublat, vlijte do něj rozmíchanou směs a za stálého míchání vařte pudink do zhoustnutí. Poté jej odstavte ze sporáku a nechte ho vychladnout.
Zatímco pudink chladne, připravte si těsto. Do misky rozbijte dvě vejce, přidejte k nim obyčejný a vanilkový cukr, přilijte rostlinný olej a mléko a vše vyšlehejte dohladka. V jiné misce důkladně promíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva a tuto směs krátce vmíchejte do směsi vlhkých surovin.
Výsledné těsto vlijte do plechu a stěrkou ho urovnejte do roviny. Na hladinu těsta rozprostřete zchladlý pudink (mírně teplý nevadí, nesmí být ale horký) a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 170 °C péct asi 45 minut.
Po dopečení nechte buchtu úplně vychladnout. Poté vyšlehejte 3 zakysané smetany s vanilkovým cukrem a tuto směs rozprostřete na pudinkovou vrstvu zchladlého koláče. Navrch položte plátky jahod nebo jiné oblíbené ovoce a zasypejte je strouhanou čokoládou. Hotový dezert nakrájejte na porce a s velikou chutí a šálkem dobrého čaje nebo kávy podávejte.